Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nadzieniem z tuńczyka i oliwek, w sam raz do przegryzienia w chwili małego głodu ;) Wychodzi ok 10 sztuk.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1048
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 95
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1048
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto: mąkę i margarynę posiekać nożem aż się połączą. Dodać jajka, śmietanę i wodę i delikatnie mieszać nożem aż się połączą. Zagnieść rękami kulę z ciasta. Wstawić do lodówki na 0,5 - 1 godz.
Nadzienie: Cebulę pokroić w półksiężyce i podsmażyć na maśle. Następnie wymieszać z odsączonym tuńczykiem i pokrojonymi w połówki/ćwiartki oliwkami. Doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na cienki placek - ok 0,5 cm. Pokroić w kwadraty i na każdy nałożyć nadzienie. Złożyć po przekątnej na kształt trójkąta.
Piec w 190 stopniach ok 20 min - w zależności od opcji, ale chodzi o to żeby się lekko zarumieniły. Po wyjęciu posypać ostrą papryką.