Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche z cytryną i kokosem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 839
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 839
Składniki
Masło posiekaj nożem z mąką i cukrem, dodaj żółtko i wodę, zagnieć ciasto, uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki.
Ciasto wyjmij. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości około 2 cm, wyłóż na papier, ponakłuwaj delikatnie widelcem.
Na placku ułóż osączone plastry ananasa, cieniutkie plasterki cytryny (sparzonej, ze skórką). Całość posyp wiórkami kokosowymi. Piecz 40 minut w temp. 180° C.
CZAS: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień