Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34705
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34705
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Ciasto. Mąkę i cukier przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło i sól, siekamy. Wbijamy jajko. Zagniatamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą. Na godzinę wkładamy do lodówki.
Farsz. Dynię wkładamy do nagrzanego do 180oC piekarnika. Pieczemy na dolnym poziomie, aż będzie miękka. Skórę usuwamy, miąższ miksujemy.
3/4 ciasta wałkujemy. Wylepiamy nim dno i boki, wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Purée z dyni miksujemy z jajkami, cukrem, solą i wszystkimi przyprawami korzennymi na puszystą masę.
Pod koniec wlewamy skondensowane mleko i jeszcze chwilę mieszamy. Farsz wylewamy na przygotowany spód. Dekorujemy wałeczkami z reszty ciasta. Pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji około 0,90 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 241 kcal Białko 2,8 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 31 gŹródło: Rewia