Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche z pomarańczami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 900
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 900
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Czas ok. 70 min; sztuka – 350 kcal, cena 1,30 zł
Mąkę przesiej z połową cukru. Dodaj cukier waniliowy, żółtka, łyżkę skórki pomarańczowej oraz pokrojoną margarynę. Szybko zagnieć ciasto, uformuj kulę, zawiń i wstaw na 30 minut do lodówki.
Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Gotuj budyń 2 minuty, stale mie szając. Odstaw do ostudzenia.
Zimny budyń utrzyj z miękkim twarogiem. Ciasto rozwałkuj na płat, wyłóż nim formę (o wym. 30x35 cm), formując wyższe brzegi. Na cieście rozprowadź przygotowaną masę twarogową.
Pomarańcze sparz, obierz, usuń białe błonki. Pokrojone w plasterki, rozłóż na wierzchu masy twarogowej. Ciasto piecz ok. 40 minut w temp. 160 st. Wystudź, pokrój.