Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, można a nawet trzeba przygotować dzień wcześniej, rozpływa się w ustach, a robi się szybko
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9165
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 16
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10447
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 15
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9165
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 16
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10447
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 15
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Składniki
Mąkę przesiać, zimny tłuszcz zetrzeć na tarce, dodać drożdże roztarte z cukrem, żółtka, śmietanę, zarobić ciasto i dać na noc do lodówki.
Do masy makowej dodać ubite białka i bułkę tartą, wymieszać. Ciasto podzielić na 6 porcji, każdą rozwałkować w cienki prostokąt, posmarować makiem, zwinąć w roladki i po 3 ułożyć na blaszce. Podczas pieczenia ciasto rośnie, piec w temp 180" ok 40 min. Zimne posypać cukrem pudrem