Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie kruche ciasto o maślanym smaku. Przepis zaczerpnięty z blogu whiteplate.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 144
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7525
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 195
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 105
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 205
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 144
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7525
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 195
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 105
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 205
Składniki
Piekarnik nagrzać do temepratury 190 stopni.
Składniki na ciasto połączyć. Ja użyłam malaksera. Należy jak najkrócej wyrabiać ciasto, tak by składniki się tylko połączyły. Gotowym ciastem wylepić formę (użyłam tortownicy o średnicy 21cm), ułożyć na wierzch śliwki i posypać cynamonem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec (w orginalnym przepisie przez 50 min). Ja piekłam godzinę i 10 min, bo śłiwki puściły sok. Jeśłi wierzch się spieka przykryć papierem do pieczenia. Ciepłe posypałam cukrem pudrem. Zamiast skórki pomarańczowej użyłam olejku pomarańczowego.