Do góry

Desery Przepis na:

Kruchy sernik

Kruchy sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3375

Dodano:

Odsłon: 13417

Jeden z najlepszych serników jakie jadłam. Masa twarogowa przekładana kruchymi plackami. Polecam:)

Składniki

  • kruche ciasto
  • mąka 60 dag
  • cukier 35 dag
  • margaryna 25 dag
  • jaja 2 szt.
  • soda 2 łyżeczki
  • sernik
  • twaróg mielony 1 kg
  • margaryna 20 dag
  • jaja 3 szt.
  • budynie śmietankowe 2 szt.
  • cukier puder szklanka
  • rodzynki 25 dag
  • polewa
  • gorzka czekolada tabliczka
  • galaretka o dowolnym smaku
  • masło 13 dag
  • kwaśna śmietana 5 łyżek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto wkładamy do naczynia i szybko zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy je na 3 części. Każdą część pieczemy na blaszce (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze przez ok. 10 minut w 190 stopniach C.

  2. Twaróg, jajka i cukier ubijamy za pomocą miksera. Margarynę rozpuszczamy w garnku.Dodajemy twaróg. Mieszamy. Dokładamy rodzynki i dwa budynie (proszek). Podgrzewamy do czasu aż masa zgęstnieje.

  3. Przekładamy placek w kolejności kruche ciasto, sernik, kruche ciasto, sernik, kruche ciasto.

  4. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Czekoladę rozpuszczamy razem z tłuszczem. Dodajemy tężejącą galaretkę. Dolewamy śmietanę. Wylewamy na wierzch ciasta. Ozdabiamy według własnego uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

izaa_a 21 marca 2016 fajny serniczek, przepis na pewno wykorzystam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń