Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruchy torcik z malinami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Składniki
ciasta zagnieć, podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj na placek. Ułóż je w małych tortownicach wyłożonych pergaminem. Piecz po 20 minut w 180° C.
Jeden z gotowych placków od razu połam na kawałki. Żelatynę namocz. Gdy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Twaróg utrzyj z cukrem. Domieszaj jogurt i żelatynę. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym, połącz z masą serową.
Placki przełóż kremem wyciskanym przez szprycę oraz malinami. Wierzch przykryj kawałkami ciasta. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, polej nią torcik. Schłodź.Źródło: Naj