Do góry

Zupy Przepis na:

Krupniczek odkwaszający organizm :)

Krupniczek odkwaszający organizm :)

Autor: Murena

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 635

Dodano: 04.03.2016

Odsłon: 1645

Unikalny skład, neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych, zwalcza zgagę, działa przeciwwirusowo. Jest lekkostrawny i czyści jelita od środka.

Składniki

  • 4-5 marchewek
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • liść laurowy,ziarenko ziela angielskiego
  • 2,5l wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce.

    Do garnka wlewamy wodę dodajemy warzywa.

    Następnie dodajemy opłukaną kaszę jaglaną (należy ją opłukać w miseczce,kilka razy zmieniając wodę).

    Gotujemy ok.15-20 min.Pod koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.

    Na sam koniec dodajemy oliwę z oliwek mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem.

    Ten lekki krupniczek można jeść na śniadanie,można zabrać ją w pojemniku np.do pracy i jeść kiedy zgłodniejemy.Można ją jeść nawet na kolację.

    Zupka neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych, zwalcza zgagę, odśluzowuje i działa przeciwwirusowo. Jest lekkostrawna i czyści jelita od środka. Wspomaga cały układ pokarmowy, żołądek i wątrobę.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eliot44 02 kwietnia 2016 Wygląda apetycznie. Chyba tego potrzebuję, więc... kradnę;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń