Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13092
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 51
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 48
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13092
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 51
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 48
Składniki
godz. • Porcja 115 kcal • Koszt porcji ok. 1,60 zł • Przepis na 6 porcji
Udko kroję na połowy, żołądki na kawałki. Przekładam je do garnka i zalewam wodą (tak, by je zakryła). Zagotowuję, dodaję por, lubczyk, ziele, liść laurowy, sól, pieprz, obrany seler z nacią i pietruszkę. Gotuję ok. 1 i 1/2 godziny (mięso i żołądki muszą zmięknąć).
Ziemniaki obieram, kroję w kostkę, dodaję do zupy. Chwilę gotuję, doprawiam solą i pieprzem.
Kaszę płuczę zimną wodą, odcedzam i zalewam gorącą wodą. Lekko solę i gotuję kaszę ok. 15 min. Dodaję ją do zupy, zagotowuję. Każdą porcję można posypać posiekaną natką pietruszki.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Kobieta i życie