Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta i pożywna zupa idealna na te porę roku, nadaje się również na jednodaniowy obiad.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Do dużego garnka wlać wodę, dodać liść laurowy, angielskie ziele, sól, pieprz, obraną marchew, seler, pietruszkę, oraz udko z kurczaka. Gdy warzywa są już podgotowane wyjmujemy je i kroimy na kawałki, lub ścieramy na grubej tarce, udko gotujemy do miękkości, następnie wyjmujemy i odstawiamy, by lekko przestygło nim je obierzemy.
Do wywaru z warzyw i udka, dolewamy wywar z golonka doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy kaszę, całość gotujemy, co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodajemy pokrojony w kostkę ziemniak, gdy ziemniaki i kasza dochodzą dodajemy resztę warzyw, oraz rozdrobnione mięso z udka. Całość chwilę gotujemy, dodajemy zieloną pietruszkę i majeranek, doprawiamy do smaku i wcinamy