Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krupnik na sercach"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 17
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 14
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 17
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 14
Składniki
Serduszka opłucz, oczyść. Zalej litrem wody, posól. Dodaj listek laurowy i ziele angielskie. Gotuj do miękkości.
W tym czasie obierz marchew oraz pietruszkę i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę.
Wywar z serc przecedź, ponownie wlej do garnka (podroby odłóż na później). Wrzuć przygotowane warzywa oraz dwukrotnie przepłukaną kaszę. Gotuj ok. 20 minut.
Pod koniec włóż pokrojone w plastry serduszka i wsyp posiekany koperek.
Czas: 40 min. 1 porcja = 210 kcalŹródło: Kurier TV