Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczny krupnik, ugotowany na szynce wieprzowej. Jest pożywną i zdrową zupą oraz łatwą w przygotowaniu.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 307
Polecam.
Odsłon: 771
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36322
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 435
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 307
Polecam.
Odsłon: 771
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36322
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 435
Składniki
Umyte mięso zalać zimną wodą, zagotować, zebrać szumowinę.
Po zebraniu szumowiny dodajemy kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, sól i kaszę. Gotujemy około 40 minut.
Wyjmujemy ugotowane mięso, kroimy je w kostkę.
Pokrojone mięso wkładamy z powrotem do garnka razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, marchewką, kaszą jęczmienną, suszoną włoszczyzną, pokrojonym lubczykiem i porem.
Gotujemy jeszcze około 20 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i kończymy gotowanie.
Zupę wlewamy do talerza i posypujemy drobno pokrojoną pietruszką i koprem. Smacznego!!!