Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik na zielono

Krupnik  na zielono

Autor:

Przepisów i artykułów: 530 Ocena: 4544

Dodano:

Odsłon: 254

Bez zupy nie ma obiadu. Ugotowanie pysznej, zdrowej i kolorowej zupy nie jest trudne.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • 1 szk. Kaszy jęczmiennej
  • 1 opak mrożonej brukselki
  • ½ opak. Mrożonej fasolki
  • Vegeta
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • Koperek suszony
  • Sól
  • Wywar rosołowy lub 2 kostki rosołowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać pokroić, pokroić w kostkę, przełożyć do garnka z wywarem rosołowym i gotujemy.

  2. Doprawić Vegetą.

  3. Wsypujemy kaszę, nadal gotujemy

  4. Warzywa ( marchew, pietruszkę) ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do zupy.

  5. Gdy ziemniaki są już na wpół dobre dodajemy Brokuły i fasolkę.

  6. Pod koniec gotowania dodajemy koperek i ewentualnie jak brakuje soli, solimy.

  7. Zupa gotowa.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń