Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik na żołądkach drobiowych"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 20
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23116
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 417
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 240
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 20
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23116
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 417
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 240
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Składniki
Udko przekrój na pół i wraz z żołądkami opłucz. Żołądki pokrój na kawałki. Przełóż wraz z udkiem do garnka, zalej wodą i zagotuj.
Dodaj por, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz oraz obrany kawałek selera wraz z nacią i pietruszkę. Gotuj około 1,5 godziny.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy, podgotuj i dopraw solą oraz pieprzem. Kaszę przelej zimną wodą, przełóż do garnka i zalej gorącą wodą. Gotuj ok. 15 min i posól.
Ugotowaną kaszę dodaj do zupy i doprowadź do wrzenia. Przed podaniem krupnik obsyp posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Czas: 120 min | Koszt: do 18 zł | Poziom: średni | 6 porcji, 350 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień