Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik po angielsku"
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 4526
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 82
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 156
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z...
Odsłon: 596
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 4526
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 82
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 156
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z...
Odsłon: 596
Składniki
Wołowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Do garnka wlej półtora litra wody, dodaj mięso, listek laurowy, ziele angielskie, sól (około półtorej łyżeczki) i ziarenka pieprzu. Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około godziny (zbieraj szumowiny).
Marchewki obierz, oczyść, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Seler, pietruszkę i ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do wołowiny. Wsyp opłu kaną kaszę jęczmienną, dodaj tymianek. Gotuj 30-40 minut, aż warzywa zmiękną. Przypraw do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj z ulubionym pieczywem.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
czas przygotowania100 min ilość porcji4 cena za porcję3,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie