Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krupnik staropolski"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 78
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 78
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Składniki
Mięso umyj i włóż do dużego garnka. Zalej 2 litrami zimnej wody. Wstaw na ogień, zagotuj pod przykryciem, zmniejsz ogień. Wrzuć grzybki i przyprawy.
Warzywa (oprócz cebuli)oczyść, dokładnie opłucz, osusz. Pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, pokrój na cząstki, podsmaż na suchej patelni, by lekko zbrązowiała. Warzywa dodaj do wywaru. Gotuj 50-60 minut na małym ogniu.
Kaszę opłucz kilkakrotnie pod bieżącą wodą (po ostatnim płukaniu woda ma być przeźroczysta). Kaszę wsyp do rosołu, ewentualnie posól. Gotuj, aż kasza będzie miękka.
Wyjmij mięso, pokrój na mniejsze kawałki. Ewentualnie domieszaj śmietanę.Źródło: Naj