Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik w "innej" odsłonie. Ogórki nadają zupie bardziej wyrazistego smaku.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Składniki
Grzyby namocz dzień wcześniej. Wodę zagotuj (3 litry). Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem. Podsmaż na patelni. Gdy ładnie się zrumieni przełóż do garnka. Dodaj grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj przez pół godziny pod przykryciem. Dodaj przepłukaną pod bieżącą wodą kaszę. Po 10 minutach dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ogórki pokrój w półplasterki. Dodaj je po 10 minutach po tym jak dodałaś ziemniaki. Zupę gotuj jeszcze przez 5 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.