Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik z pęczakiem

Krupnik z pęczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12254

Dodano:

Odsłon: 13129

Bardzo lubię krupnik z pęczakiem.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żeberka umyć,pokroic na porcje i włozyc do garnka z gotującą sie woda ok.2/5 litra ,gotować,w trakcie gotowania wsypac do garnka pęczak

  2. dodac ziele angielskie i liście laurowe,mozna dodac odrobinę kucharka

  3. kiedy zeberka bedą na wpół miekkie wrzucic do garnka pokrojone warzywa w tym drobno posiekaną kapustę ,tak jedną garść

  4. wszystko ugotowac do miekkośći,żeberka wyjąć i odłozyć do drugiego dania

  5. krupnik doprawic sola i pieprzem ,dodać koper i podawać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 11 lipca 2011 pyszny. Z pęczakiem o niebo lepszy niż z kaszą. Super przepis na 5. Jak i pozostałe Pani przepisy.

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

evalon 19 sierpnia 2010 Zupka smakowita, Pani pozostałe przepisy zresztą też.

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

usiala 07 lutego 2010 lubię krupniczek....a z pęczakiem jeszcze nie robiłam...napewno pycha :))

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 06 lutego 2010 Baaardzo apetyczny. Dawno nie robiłam , dzięki za przypomnienie. Pozdrawiam.

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń