Do góry

Dania główne Przepis na:

Krupnik z pieczarkami

Krupnik z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Krupnik z pieczarkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę przesypuję na sitko, opłukuję pod zimnym strumieniem bieżącej wody. W garnku zagotowuję 1,5 l lekko posolonej wody. Do wrzątku dodaję kaszę, gotuję na małym ogniu ok. 15 minut. Po tym czasie dodaję obrane, umyte i pokrojone w niewielką kostką ziemniaki.

  2. Włoszczyznę, w zależności od warzywka, oczyszczam, obieram, wszystko płuczę. Por kroję w talarki, pozostałe jarzyny trę na tarce o dużych otworkach. Dodaję do garnka razem z zielem angielskim i listkiem laurowymi.

  3. Pieczarki oczyszczam, pocierając je wilgotnym papierowym ręcznikiem. Grzyby kroję w plasterki i również wrzucam do gotującej się zupy. Gotuję ok. 10 min.

  4. Cebulę obieram, siekam, szklę na oleju. Dodaję pod koniec gotowania. Zupę przyprawiam. Dodaję koperek.

  5. ok. 50 min

  6. Porcja zawiera ok. 250 kcal

  7. Porcja kosztuje ok. 3 zł

  8. Halina Pedo z Kroczyna

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń