Zupy Przepis na:
KrupnikI na żołądkach z kaszą pęczak

Składniki
- żołądki drobiowe, 20 dag
- marchew, 2 sztuki
- pietruszka, 1s ztuka
- liść selera
- liść pora
- Natka pietruszki
- świerzy koperek
- kasza pęczak, 3/4 szklanki
- przyprawy
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
żołądki ugotować w wodzie, zebrać tzw męty.
-
do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i kasze
-
przyprawiamy zupe do smaku (sól pieprz, maggi, jarzynka)
-
gotujemy wszystko aż warzywa i kasza będą miękkie.
-
na koniec dodajemy sporą ilość koperku.
-
SMACZNEGO
Komentarze do przepisu (1)

maxymil 08 października 2013Zgłoś do usunięcia
dziś po raz pierwszy jadłem krupnik z pęczaku /zwykle kasza jęczmienna/przepis rewelacyjny ,dość długo się gotowało bo żołądki potrzebują czasu ale naprawdę warto było ,przepis rewelacyjny i już na zawsze zagości na moim stole ,dziękuję i pozdrawiam17 Kto głosował? | Odpowiedz