Do góry

Zupy Przepis na:

KrupnikI na żołądkach z kaszą pęczak

KrupnikI na żołądkach z kaszą pęczak

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3491

Dodano:

Odsłon: 5417

pyszny i pożywny.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żołądki ugotować w wodzie, zebrać tzw męty.

  2. do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i kasze

  3. przyprawiamy zupe do smaku (sól pieprz, maggi, jarzynka)

  4. gotujemy wszystko aż warzywa i kasza będą miękkie.

  5. na koniec dodajemy sporą ilość koperku.

  6. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maxymil 08 października 2013 dziś po raz pierwszy jadłem krupnik z pęczaku /zwykle kasza jęczmienna/przepis rewelacyjny ,dość długo się gotowało bo żołądki potrzebują czasu ale naprawdę warto było ,przepis rewelacyjny i już na zawsze zagości na moim stole ,dziękuję i pozdrawiam

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń