Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruszon arbuzowo-imbirowy"
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 653
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 653
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Umyj dokładnie cytryny i limonki, wyciśnij z nich sok.
Obierz imbir i posiekaj. Przeciśnij przez praskę do czosnku. Dodaj razem z cukrem pudrem do soku z cytryn i limonek.
Podgrzej syrop z cytrusów, mieszając, aby cukier się rozpuścił, następnie zagotuj. Odstaw na 5 minut, aby przestygł.
Pokrój arbuza w kawałki, usuń pestki. Przełóż do dużej miski, dodaj syrop, zmiksuj. Tuż przed podaniem dodaj kostki lodu, udekoruj listkami mięty i plasterkami pomarańczy.
Gwarancją sukcesu jest słodki arbuz. Jeśli kupujesz cały owoc, postukaj w jego skórkę. Dojrzały wyda głuchy dźwięk. Powąchaj go też przy szypułce – powinien słodko pachnieć.Źródło: Olivia