Do góry

Desery Przepis na:

Kubusiowy tort

Kubusiowy tort

Autor: lasuch-09

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1115

Dodano: 17.09.2012

Odsłon: 13361

Miałam nadwyżkę brzoskwiniowych kubusiów i wymyśliłam sobie taki torcik. Moim zdaniem pycha.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z wymienionych składników upiec biszkopt, a po wystudzeniu przekroić na 3 równe blaty.

  2. Ugotować budyń z 2,5 butelki kubusia i 2 budyniów. Gorący budyń wylać na pierwszy blat i zaraz przykryć drugim blatem. Lekko przydusić.

  3. Ugotować następny budyń i wylać na drugi blat, przykryć trzecim blatem. Lekko przydusić. Ostudzić całość i schłodzić w lodówce.

  4. Całość polać polewą czekoladową wykonaną z 0,5 kostki masła, 5 łyżek śmietany, 2 łyżek cukru i 2 łyżek kakao. Gdy polewa będzie płynna dodać 2 łyżeczki żelatyny, uprzednio rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody.

  5. Ponownie schłodzić w lodówce i gotowe.

  6. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdzior88 01 września 2013 O kurcze nie wiedziałam,warto się czegoś nowego dowiedzieć:)Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lasuch-09 28 sierpnia 2013 Majonez dodaje się zamiast tłuszczu. Ciasto jest pulchne i dłużej zachowuje świeżość. Majonez musi być łagodny np Winiary. Jeśli będzie miał smak bardziej wyrazisty np Pegaz, to niestety zepsuje smak ciasta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdzior88 28 sierpnia 2013 "olej lub majonez Winiary, 6 łyżek"???
Do czego to ma posłużyć, bo z majonezem ciasta jeszcze nie jadłam?:)
Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń