Do góry

Przekąski Przepis na:

Kugelis z nóżek wieprzowych z kuchni litewskiej

Kugelis z nóżek  wieprzowych z kuchni litewskiej

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1977 Ocena: 9875

Dodano: 07.09.2016

Odsłon: 1342

Tanio i smacznie.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Nóżki oczyścić, dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie z przyprawami.

  2. Ziemniaki obrać i zetrzeć. Słoninę pokroić, podsmażyć z cebulą, połączyć z startymi ziemniakami, doprawić solą i pieprzem , dokładnie wymieszać .

  3. Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę masy. Ostudzone nóżki oczyścić z kości i mięso z nich wyłożyć na masie ziemniaczanej. Następnie zalać mięso resztą masy ziemniaczanej.

  4. Formę wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 90 minut. Kugelis podajemy ze śmietaną lub maślanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń