Do góry

Przekąski Przepis na:

Kukurydza z masłem i ziołami pieczona w piekarniku

Kukurydza z masłem i ziołami pieczona w piekarniku

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 59732

Dodano:

Odsłon: 1169

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na kukurydzę z masłem i ziołami, tak przygotowana kukurydza jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.

Składniki

  • 4 kolby kukurydzy
  • około 120 g masła o temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
  • około 2 łyżeczek ziół prowansalskich
  • sól do smaku (dodałam około 1 łyżeczki)
  • papier do pieczenia lub folia aluminiowa
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło przekładam do miseczki, dodaję zioła, sól i dokładnie mieszam.

  2. Tak przygotowanym masłem smaruję dookoła kukurydzę i zawijam w papier do pieczenia lub folię aluminiową.

    Zawiniętą kukurydzę możemy ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blasze.

  3. Kukurydzę wstawiam do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i piekę około 40 minut w temperaturze 180°C, do miękkości kukurydzy.

    Kukurydza jest gotowa, można się częstować, życzę smacznego.
    Pozdrawiam serdecznie ♥

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń