Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kukurydziana zupa z kalarepą"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 74
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 74
Składniki
Włoszczyznę, por i kalarepki obierz, umyj. Kalarepki pokrój w słupki. Warzywa z włoszczyzny włóż do 1 litra zimnej wody. Dołóż kalarepkę i kolby kukurydzy oraz przyprawy (bez ostrej papryki). Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Kukurydzę, kalarepkę i warzywa z włoszczyzny wyjmij, wywar przecedź. Kalarepkę włóż z powrotem do wywaru. Dodatkowy por pokrój w plasterki i podsmaż króciutko na maśle. Dodaj do gorącej zupy.
Śmietanę wymieszaj z mąką i rozprowadź kilkoma łyżkami zupy. Wlej do garnka, gotuj przez kilka minut. Podawaj z kleksem ze śmietany, posypanym ostrą papryką.Źródło: Naj