Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kukurydziano-serowe paluchy z indyka"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Składniki
Filet opłucz, osusz, pokrój w paseczki. Mięso włóż do miseczki. Posyp je solą oraz granulowanym czosnkiem. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Płatki kukurydziane drobniutko pokrusz. Wymieszaj z parmezanem. Jajka wbij do miseczki, roztrzep widelcem. Zamarynowane kąski mięsa zanurz w jajkach. Potem panieruj je w płatkach z serem. Włóż na rozgrzany głęboki olej. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Po wyjęciu osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przygotuj dip: ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jogurtem. Dodaj koperek oraz sok z cytryny do smaku. Dip przypraw solą i białym pieprzem. Podawaj jako dodatek do mięsa.Źródło: Tina