Do góry

Dania główne Przepis na:

Kukurydziano-serowe paluchy z indyka

Kukurydziano-serowe paluchy z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Kukurydziano-serowe paluchy z indyka"

Składniki

  • 40–50 dag filetu z indyka
  • 2 jajka
  • ok. 2 szkl. płatków kukurydzianych
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • granulowany czosnek
  • sól olej do głębokiego smażenia Do dipu: 2 ząbki czosnku 2 szkl. gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • trochę soku z cytryny
  • sól
  • biały pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filet opłucz, osusz, pokrój w paseczki. Mięso włóż do miseczki. Posyp je solą oraz granulowanym czosnkiem. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

  2. Płatki kukurydziane drobniutko pokrusz. Wymieszaj z parmezanem. Jajka wbij do miseczki, roztrzep widelcem. Zamarynowane kąski mięsa zanurz w jajkach. Potem panieruj je w płatkach z serem. Włóż na rozgrzany głęboki olej. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Po wyjęciu osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.

  3. Przygotuj dip: ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jogurtem. Dodaj koperek oraz sok z cytryny do smaku. Dip przypraw solą i białym pieprzem. Podawaj jako dodatek do mięsa.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń