Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Do mąki dodać żółtka, letnią wodę i zarobić ciasto jak na makaron. Po uzyskaniu jednolitej masy utoczyć jednakowej grubości wałeczki i podzielić na równe części. Z każdej części formować paluszki. Ugotować w osolonej wodzie.
Do maku dodać bakalie (rodzynki wcześniej sparzyć), miód, dokładnie wymieszać i dodać do ugotowanych paluszków. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień