Do góry

Dania główne Przepis na:

KULE WIEPRZOWE Z JAJKIEM

KULE WIEPRZOWE Z JAJKIEM

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 7486

ciekawy pomysł na trochę inne podanie mięsa a zarazem bardzo smaczne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 4 jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać.Mięso pokroić w 4 plastry jednakowej wielkości następnie rozbić tłuczkiem,oprószyć solą i pieprzem.Ser żółty zetrzeć na tarce

  2. Plastry mięsa posypać serem ułożyć na nich ugotowane jajka i razem zawinąć tworząc kule z jajkiem w środku.Aby się nie rozwijały spiąć wykałaczkami lub związać nicią

  3. pozostałe jajko roztrzepać z mlekiem,kule obtaczać kolejno w mące,jajku,bułce tartej,następnie smażyć powoli na rozgrzanym oleju.po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.podawać z ziemniakami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

edi1971 05 lipca 2010 przykro mi ale na razie mam zepsuty aparat i nie mam jak zrobić autentycznego zdjęcia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 04 lipca 2010 Przepis fajny, ale miło by było, gdybyś zamieściła zdjęcie swojego autorstwa :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń