Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawy pomysł na trochę inne podanie mięsa a zarazem bardzo smaczne
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 161
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 41
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 161
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 41
Składniki
4 jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać.Mięso pokroić w 4 plastry jednakowej wielkości następnie rozbić tłuczkiem,oprószyć solą i pieprzem.Ser żółty zetrzeć na tarce
Plastry mięsa posypać serem ułożyć na nich ugotowane jajka i razem zawinąć tworząc kule z jajkiem w środku.Aby się nie rozwijały spiąć wykałaczkami lub związać nicią
pozostałe jajko roztrzepać z mlekiem,kule obtaczać kolejno w mące,jajku,bułce tartej,następnie smażyć powoli na rozgrzanym oleju.po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.podawać z ziemniakami