Do góry

Dania główne Przepis na:

Kulebiak

Kulebiak

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2092

Dodano: 24.02.2013

Odsłon: 8869

Coś innego na wigilijny stół

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, dodać wcześniej namoczone grzyby. Kapustę odcisnąć, ugotować z przyprawami tak aby większość wody odparowała. Pokroić, wymieszać z grzybami i cebulą, doprawić do smaku. Farsz nałożyć na prostokąt ciast, zwinąć i dokładnie zlepić brzegi. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

leopard28 27 lutego 2013 Ja jadłem kulebiaka do barszczu i tak mi najbardziej pasuje

138 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

JUSTYSIA24 27 lutego 2013 a jaki sos do tego gdybym chciała zrobic kulebiaka na obiad po pracy?

138 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 24 lutego 2013 Coś pysznego i bardzo nieskomplikowanego w wykonaniu, do ulubionych.

138 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń