Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulebiak z kiszoną kapustą"
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6947
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6947
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, mlekiem, kilkoma łyżkami mąki na jednolitą masę. Odstaw. Gdy zaczyn wyrośnie, wlej go do mąki, dodaj jajko, rozpuszczone masło, sól i wyrabiaj ciasto. Gdy będzie odstawać od ręki i odstaw w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi objętość.
Groch namocz na noc. Kapustę posiekaj, cebulę pokrój, usmaż, dodaj kapustę, przyprawy, groch, grzyby, duś około godziny.
Ciasto rozwałkuj, wykrój z niego trójkąt, połóż farsz, zawiń jak rogal. Posmaruj jajkiem, piecz 60 minut w temp. 180° C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień