Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kuleczki z kurczakiem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 106
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 106
Składniki
Gotuj makaron w osolonej wodzie przez 6 minut. Wrzuć na sitko i przelej zimną wodą. Odcedź i wrzuć na patelnię razem z ugotowanym kurczakiem, cukinią, mozzarellą i kwaśną śmietaną. Gotuj 3 minuty, by ser się rozpuścił. Odstaw, by danie wystygło.
Uformuj dłońmi z makaronowej masy 24 kulki. W trzech osobnych miskach umieść mąkę, bułkę tartą i roztrzepane jajko. Każdą kuleczkę otocz kolejno w mące, jajku i bułce. Rozłóż na płaskim talerzu lub desce i odstaw na 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Spryskaj kuleczki olejem, piecz przez 15 minut w rozgrzanym piekarniku. Podawaj ze słodkim sosem chilli.
Czas przygotowania: 50 minut, 350 kcal, cena porcji: 3,5 zł, dla 4 osób.Źródło: Olivia