Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli niespodziewanie odwiedzą was znajomi, ten deser idealnie nada się do kawy.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 189
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1070
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 189
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1070
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Składniki
Twaróg ugnieść widelcem z wiórkami kokosowymi i cukrem na gęstą masę.
Herbatniki połamać na małe kawałki i wymieszać rękoma z dżemem. Należy to robić ostrożnie, aby nie pokruszyć zbytnio herbatników.
Herbatniki z dżemem oblepiamy masą twarogową i formujemy zgrabne kuleczki.
Dla dekoracji kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych lub posypać odrobiną kakao.
Kulki zostawiamy w lodówce według uznania. Podawane mogą być zarówno na zimno, jak i w temperaturze pokojowej.