Do góry

Desery Przepis na:

Kulki mocy andalmatiner

Kulki mocy andalmatiner

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 421

Dodano:

Odsłon: 931

Kokos, masło migdałowe, daktyle i gorzka czekolada

Składniki

  • 100 g wiórek kokosowych (lekko zmielonych)
  • 50 g syropu daktylowego lub daktyle suszone zalej gorącą wodą, odstaw na 30 minut, a następnie zmiksuj
  • 50 g masła migdałowego lub pasty Tahini
  • 2 tabliczki czekolady gorzkiej 70%
  • 1 łyżeczka masła
  • 40 g czekolady białej
  • 1 lyżeczka śmietanki kremówki
  • liofilizowane truskawki
  • liofilizowany ananas
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Wiórki kokosowe, syrop daktylowy oraz masło migdałowe wymieszaj razem.

    2. Uformuj kulki.

    3. Schłodź w lodówce około 60 minut.

    4. Czekoladę gorzką razem z masłem rozpuść w kąpieli wodnej.

    5. Zanurz w niej każdą kulkę.

    6. Pozostaw do zastygnięcia czekolady.

    7. Teraz czekoladę białą razem ze śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej.

    8. Udekoruj nią kulki.

    9. Wierzch oprósz liofilizowaną truskawką oraz ananasem.

    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń