Do góry

Dania główne Przepis na:

Kulki rybno - ziemniaczane

Kulki rybno - ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1957

Dodano:

Odsłon: 5429

Hawajska potrawa

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet (u mnie dorsz) zalac szklanką wody, dodac pokrojoną w cwiartki cebulę, pieprz i sól, ugotowac do miękkości. Rybę wyjąc z wywaru i rozgnieśc widelcem. Ziemniaki obrac, ugotowac i przecisnąc przez praskę. Do puree dodac śmietankę, jajko, rybę i wyrobic masę. Formowac kulki i obtaczac w mące. Usmażyc na rumiano na głębokim oleju. Odsączyc z tłuszczu. Podawac na gorąco z surówkami.

  2. P.s. Przepis pochodzi z książki Orientalne przysmaki Biruta Markuza (rozdział Hawaje)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 24 kwietnia 2010 ciekawy przepis i fajnie wyglądają te kuleczki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 23 kwietnia 2010 Bardzo fajny przepis,ale uważaj bo są tacy co zaraz skomentują że przepis jest z książki -pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń