Do góry

Przekąski Przepis na:

Kulki serowe

Kulki serowe

Autor: martucha3

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 568

Dodano: 26.04.2010

Odsłon: 11528

Szybkie do zrobienia i świetnie wyglądają i smakują

Składniki

  • ser morski, 25dag,
  • rokpol, 5dag,
  • serek fromage, 10dag,
  • SEREK TOPIONY, 10dag,
  • serek kozi, 2łyzki,,
  • mielona słodka papryka, 2łyżki,
  • mielone orzechy włoskie, 2łyżki,
  • koperek siekany, 2łyżki,
  • szczypiorek siekany, 2łyzki,
  • Natka pietruszki, 2łyżki,
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sery dwukrotnie przepuścić przez maszynkę i dokładnie wymieszać.Zmasy serowej formować kulki wielkości orzecha włoskiego(jeżeli masa jest zbyt rzadka należy ją schłodzić).

  2. Do trzech miseczek wsypać oddzielnie paprykę ,orzechy i zieleninę.Kulki podzielić na trzy częśći ; jedną obtaczać w papryce drugą w orzechach a trzecią w posiekanej zieleninie .Kulki ułożyć grupkami na półmisku . podawać jako przystawkę..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń