Do góry

Przekąski Przepis na:

Kulki z orzechowym dipem

Kulki z orzechowym dipem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2086 Ocena: 46782

Dodano:

Odsłon: 1527

O :) Przepyszna przystawka z suszoną śliwką.

Składniki

  • 100 g włoskich orzechów
  • 100 g kremowego serka
  • 100 g majonezu
  • natka pietruszki
  • sok z 1/2 cytryny
  • cebula
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • jajko
  • 150 g suszonych śliwek
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól ,pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Orzechy uprażyłem w piekarniku , ostudziłem , zmiksowałem razem z serkiem , majonezem , posiekaną natką , sokiem z cytryny , solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki.
    Cebulę drobno posiekałem i zeszkliłem na oleju. Wystudzoną dodałem do mięsa zmieszanego z jajkiem , solą , pieprzem i tartą bułką. Dokładnie wyrobiłem.
    Z masy mięsnej uformowałem kulki , do środka wcisnąłem śliwkę .
    Kulki smażyłem na rozgrzanym oleju , po przyrumienieniu osaczyłem na papierowym ręczniku. Podałem z dipem orzechowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń