Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
Mąkę, jajko, śmietanę, przyprawy i cukier wymieszaj. Wlej drożdże rozpuszczone w mleku i zagnieć ciasto. Uformuj kulę, posmaruj ją oliwą i włóż do miski.
Przykryj ściereczką i odstaw na 40 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie odrywaj po kawałku ciasta. W każdą porcję włóż parówkę i uformuj kulkę. Ułóż każdą na brytfannie i piecz 40 minut w temp. 160 °C.Źródło: Na żywo