Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczaczki w panierce

Kurczaczki w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8454

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Kurczaczki w panierce"

Składniki

  • 2 piersi kurczaka;
  • szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 10 łyżek mąki
  • sól
  • pieprz cayenne; panierka:
  • po szklance bułki tartej i płatków kukury dzianych
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte i osuszone piersi drobiowe potnij w paski i ugotuj w osolonej wodzie.

  2. Mąkę pszenną rozrób z mlekiem, jajkami, solą i ostrym pieprzem.

  3. Odsączone mięso zanurz w gęstej masie naleśnikowej, a następnie obtocz w bułce tartej połączonej w pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

  4. Usmaż kurczaczki na mocno rozgrzanym oleju i podawaj z warzywami oraz bagietką.

  5. Czas: 30 min. 1 porcja = 150 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń