Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.... z warzywami
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 760
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 760
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
Składniki
Piersi doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmazyć na złoto na oleju z obu stron. Mięso odłożyć.
Na tej samej patelni podsmażyć cebulę i por pokrojone w kostkę (ale tylko lekko żeby nie nabrały brązowej barwy), dodać pokrojone drobno papryki, curry, imbir, sok z cytryny- dusić ok. 5 min.
Dodać mleko kokosowe i włożyć mięso do warzywnej mieszanki - dusić jeszcze 5 min co jakiś czas mieszając - ewentualnie podlać wodą (gdyby bbyło zbyt gęste) i doprawić.
Danie smakuje wyśmienicie z ryżem dzikim lub brązowym- posypane natka pietruszki.