Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-03-2008
Chińszczyzna w polskich warunkach :-)))
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 213
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1702
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 556
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 213
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1702
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 144
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 556
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Do miski wycisnąć 2 ząbki czosnku, dosypać 1 łyżkę curry, jogurt naturalny, musztardę i sok z cytryny. Doprawić pieprzem i solą. Odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucic połowę cebuli pokrojonej w kosteczkę. Gdy się zeszkli dodać ananasa a następnie kurczaka i smażyć ok. 7 min. Po usmażeniu całość przełożyc do miseczki i przykryć pokrywką. Patelnię wymyć i ponownie rozgrzać na niej oliwę dorzucając 2 połówkę cebuli. Gdy się zeszkli wsypać ryż /surowy/ i wszystko zamieszać. Gdy ryż nieznacznie zmieni kolor dołożyć 1 ząbek czosnku /rozgnieciony/, resztę curry, dolać wino i rozpuszczony w 3/4 litra wody bulion. Przykryć szczelnie przykrywką i czekać aż ryż zmięknie, w razie potrzeby podlewając wodą. Na koniec dołożyć kurczaka z ananasem, łyżkę masła, tabasco i wszystko dokładnie wymieszać.