Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kurczaka w aromatycznym i wyrazistym sosie curry z zieloną fasolką szparagową. Całość podawana z delikatnym ryżem jaśminowym.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 404
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 454
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów cz...
Odsłon: 294
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 235
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 139
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 404
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 454
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów cz...
Odsłon: 294
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 235
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 139
Składniki
Oczyszczoną ze ścięgien i włókien pierś z kurczaka kroimy w paski, które oprószamy solą. Paski kurczaka podsmażamy na oleju kokosowym.
W garnku zagotowujemy 150 ml wody oraz 150 ml mleka. Całość dosalamy i dodajemy 1 łyżeczkę cukru brzozowego oraz mrożoną fasolkę szparagową. Gotujemy 8 - 10 minut. Pod koniec gotowania fasolki dodajemy curry i pieprz cayenne.
Następnie do naczynia przekładamy 1 chochelkę sosu z garnka, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczkę oleju kokosowego oraz około 5 łyżek ugotowanej fasolki. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, dodajemy z powrotem do garnka i ponownie zagotowujemy całość.
Na sam koniec do powstałego sosu dodajemy podsmażone paski kurczaka, mieszamy i doprawiamy do smaku odrobiną soli.
Ryż jaśminowy moczymy w zimnej wodzie przez około 30 minut, aby uzyskać długie ziarna, a następnie gotujemy w osolonej wodzie (około 8 - 10 minut). Ryż i kurczaka z fasolką podajemy ze świeżymi ziołami np. bazylią. Życzę smacznego! :)