Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2445

Dodano:

Odsłon: 13091

Tego kurczaka zrobił dla mnie mój mąz na moje imieniny.Grzech było by się nie pochwalic.

Składniki

  • kurczak w całości, 1 wątróbke drobiową
  • pół kg mięsa mielonego, 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyzka zielonej pietruszki, 1 jajko
  • mała cebula, 2 ząbki czosnku
  • vegeta,pieprz, przyprawa do kurczaka
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka oddzielamy od porcji rosołowej,tak aby w kólko było samo mięsko.Mięso mielone robimy jak na kotlety mielone,dodajemy posiekana surową wątróbkę i posiekana pietruszke,przyprawiamy.Mięso mielone dokładnie mieszamy, faszerujemy nim kurczaka.Spinamy wykałaczkami ''dziure'' w kurczaku tak aby farsz nie wypadł.Kurczaka posypac przyprawa do kurczaka i skropic olejem.Piec 1 godz w 200stC

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń