Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak faszerowany fetą

Kurczak faszerowany fetą

Autor: evanion

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 174

Dodano: 14.01.2013

Odsłon: 5246

Pyszny i soczysty kurczak z chrupiącą skórką i wspaniałym miękkim nadzieniem.

Składniki

  • kurczak cały, 1,5kg
  • ser feta, 1/2kostki
  • cebula, 1sztuka
  • oregano, bazylia
  • sól, pieprz, olej
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroimy ser feta, siekamy cebulę i łączymy razem z odrobiną oleju, pieprzu, oregano i bazylii.

  2. Kurczaka myjemy, odkrajamy kuperek, usuwamy pozostałości piór jeśli są, tak samo szyjkę. Faszerujemy przygotowaną fetą z cebulą. Nogi kurczaka zawiązujemy. Nacieramy kurczaka solą, olejem i pieprzem.

  3. Wkładamy do natłuszczonego naczynia i pieczemy w 180' przez godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 15 stycznia 2013 Wygląda znakomicie,mój następny kurczak zrobię po twojemu :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń