Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak faszerowany mielonym mięsem

Kurczak faszerowany mielonym mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6579

Dodano:

Odsłon: 16

Przepis wart wypróbowania: "Kurczak faszerowany mielonym mięsem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyj, usuń wszystkie kości. Natrzyj solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.

  2. Ugotuj mięso. Kiedy ostygnie – zmiel. Dodaj podsmażoną cebulę. Wbij jajko. Wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem, przyprawą do mielonego.

  3. Farszem nadziej kurczaka. Zaszyj tuszkę. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Włóż kurczaka, posyp natką. Podlej mięso wodą, nakryj naczynie.

  4. Piecz w gorącym piekarniku 80 min w temp. 180°C. Możesz do farszu dodać podsmażoną, kolorową paprykę i natkę.

  5. Porcje 10 Przygot. 120 min Cena 3,40 zł Kalorie 560 kcal

  6. Anna Bratek z Sieńska

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń