Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak faszerowany pietruszką i czosnkiem

Przepis dnia 2011-06-28
Kurczak faszerowany pietruszką i czosnkiem

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5878

Dodano: 26.06.2011

Odsłon: 9518

Prosty i niezwykle aromatyczny kurczak

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drobno posiekałam zieloną pietruszkę i czosnek, osoliłam i wymieszlałam. W udku kurczaka zrobiłam ręką kieszonkę między mięsem a skórą. W powstałą kieszonkę włożyłam pietruszkowo-czosnkowe nadzienie. Szczelnie zlepiłam skórę i mięso, osoliłam z wierzchu i położyłam skórą do dołu na rozgrzanej patelni. Po godzinie ze skóry wytopił się cały tłuszcz, więc nie trzeba było dodawać ani kropli tłuszczu. Otrzymałam mięso genialnie pachnące pietruszką i czosnkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 27 czerwca 2011 Potrawa fajna,ale tez bardzo mi sie ten stol podoba:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń