Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak garam masala - sam się robi :)

kurczak garam masala - sam się robi :)

Autor: DomowaPiwniczka

Przepisów i artykułów: 179 Ocena: 753

Dodano: 18.08.2017

Odsłon: 625

najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór

Składniki

  • kurczak - 500/600 g górki bez skóry i bez kości
  • cebula - 1szt
  • przyprawa garam masala - 1 czubata łyżeczka
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kurczaka nasmarowuję przyprawą.
    Cebulę kroję w pióra.
    Układam kurczaka i cebulę na przemian w naczyniu żaroodpornym.
    Piekę w 190 stopniach 30-40 minut w zależności od wielkości górek kurczaka.

    Podaję z warzywami w atrakcyjnej formie - odrobina carvingu i talerz wygląda apetycznie - tu obierakiem pokroiłam ogórka wzdłuż i ułożyłam fale, w drugiego obrałam niedokładnie i pokroiłam w plasterki :)

    To najszybszy sposób, bo górki dostępne są w sprzedaży bez kości i bez skóry, kurczaka nie myję (nowe odkrycia naukowe donoszą, że mycie kurczaka sprzyja rozprowadzaniu szkodliwych dla człowieka bakterii, które giną w wysokiej temperaturze).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 18 sierpnia dzięki za wyczerpującą odpowiedź,pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 18 sierpnia ja bardzo przepraszam,ale co to są,,górki kurczaka,,? Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń