Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Udka umyć , natrzeć przyprawą i odstawić na 1/2 godziny .Naczynie żaro odporne wysmarować olejem ,na dno włożyć opłukana kapustę kiszoną wymieszaną z podsmażoną cebulką ,na kapuście ułożyć przyprawione udka ,skropić lekko olejem .Włożyć do zimnego piekarnika ,włączyć piekarnik i zapiekać 1 i 1/2 godziny .Nie dodawać za dużo przypraw a szczególnie soli.
Podawać gorące mięso z kapustą i ziemniakami na obiad lub z pieczywem na kolację .