Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś faszerowana mozarellą i suszonymi pomidorami, zapieczona na szpinaku z jarmużem i młodym jęczmieniem
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 424
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 283
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 752
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 162
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 48
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 424
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 283
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 752
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 162
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 48
Składniki
Na łyżeczce oleju przesmażamy przeciśnięty czosnek, szpinak i drobno skrojony jarmuż. Z jarmużu trzeba wyciąć twardą łodygę.
Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy, jogurt i opcjonalnie młody jęczmień (dla podkręcenia koloru)
Pierś z kurczaka rozkrawamy. W kieszonkę wsadzamy po 2-3 kawałki suszonych pomidorów i mozarellę. Ja miałam bardzo małe piersi, więc nie udało mi się ich dokładnie zamknąć wykałaczką, ale nie jest to konieczne. Jeśli używacie suszonych pomidorów w zalewie ziołowej, nie musicie do środka dawać żadnych przypraw. Jeśli natomiast używacie pomirodów z oleju bez dodatków, watro obsypać wnętrze kieszonki na przykład ziołami prowansalskimi.
Do naczynia żaroodpornego przelewamy sos. Na sos kładziemy otoczone w pieprzu ziołowym piersi. Zapiekamy w 200 stopniach z termoobiegiem przez 40 minut. Jeśli macie grubsze filety można potrzymać 50 minut. Piersi będą podpieczone na górze, a w środku miękkie i soczyste.
Przed podaniem można posypać jeszcze sos odrobiną młodego jęczmiena (ma piękny jasnozielony kolor), a pierś przeciąć.