Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak nadziewany boczkiem i orzechami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34224
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 162
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34224
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 162
Składniki
Bułkę zanurz do miseczce pełnej mleka. Odczekaj, aż dobrze nasiąknie, a następnie dokładnie ją wyciśnij.
Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj. Wędzony boczek pokrój w drobną kostkę. Smaż go na patelni do czasu, aż wytopi się tłuszcz. Wtedy dorzuć cebulę i delikatnie ją zeszklij.
Zdejmij z patelni i poczekaj, aż ostygną. Dodaj odciśniętą, zmieloną bułkę.
Natkę i szałwię umyj, osusz i drobno posiekaj. Dodaj do przygotowanej masy wraz z po kruszonymi orzechami włoskimi.
Kurczaka umyj, natnij przez środek i wyjmij kości. Nafaszeruj go przygotowaną masą. Całość oprósz Vegetą.
Następnie posmaruj mięso olejem, po czym ułóż je w brytfance. Piekarnik rozgrzej do 220°C i włóż kurczaka na około 50-60 minut.
Danie możesz podawać np. z warzywami gotowanymi na parze. Dobrym dodatkiem będą także ziemniaki purée posypane siekanym koperkiem.Źródło: Telemax